ZADAR- Iako su imali unaprijed kupljenu kartu, koja im je značila i rezervirano mjesto na trajektu iz Malog Lošnja za Zadar s pristajanjem na otoku Istu, turisti iz pet vozila prisilno su morali produžiti dan boravka na tom otoku.

Iz Malog Lošinja u subotu navečer stigao je trajekt pun vozila tako za one na Istu nije bilo dovoljno mjesta - tek dva. Sat vremena trajala je gužva na rampi zbog ukrcaja u trajekt koji je iz Ista trebao isploviti u 20.30 sati. Ništa nije pomoglo, pa ni poziv novinarima u Zagreb za pomoć. Pet vozila tek se sinoć ukrcalo na isti trajekt, redovnom linijom. Za razliku od prethodne večeri, trajekt iz Malog Lošinja došao je prazan, doznajamo na Istu.

Jadrolinija je još u veljači objavila kako je "moguće unaprijed kupiti putnu kartu koja ujedno postaje rezervacija za mjesto na trajektu i garantira polazak u željeno vrijeme". Iako su vlasnici pet vozila imali karte, oni se nisu mogli ukrcati na Istu iz jednostavnog razloga - trajekt je već napunjen u Malom Lošinju. Službe agencije Jadrolinija, koje su o tome trebale voditi računa i koordinirati se s posadom na samom trajektu, očito su zakazale. Zbog toga su ljutiti i nervozni turisti bili svađalački raspoloženi, kažu očevici, do ruba fizičkog obračuna.

Dodatni dan na otoku koji je malo tko od njih mogao doživjeti kao produženi godišnji odmor te poremećaj osobnih planova - sve je to Jadrolinija nastojala ublažiti. Putnicima koji su prislno ostali na otoku najavljeno je da će trajekt doći po njih a da će im Jadrolinija podmiriti troškove boravka kojeg su jedva našli u Istu. To im je trebala napraviti agencija Jadrolinije u Gaženici.

Od glasnogovornice Jadrolinije, Marije Zaputović, doznajemo kako su im refundirani troškovi boravka, hrane te povratne karte koju su putnici zarobljeni na pučinskom "gradskom" otoku ranije kupili.