ZADAR- Sa Silbe smo jutros dobili fotografije nagomilanog otpada na mjestima gdje se onio odlaže i samo jednu rečenicu: Naša svakodnevica u srcu turističke sezone!!! 
Koliko traje ta svakodnevnica, nismo uspjeli doznati od tehničkog direktora Čistoće Pere Zubčića i zašto je do nje došlo. Tehnički direktor, iako na godišnjem odmor rekao nam je na naš upit, kako su ljudi na terenu i uklanjaju plastični otpad. Na Silbi kao i na ostalim otocima postoji pretovarna stanica s koje se otpad brodom tvrtke Šangulin odvozi kamionima na kopno gdje se odlaže na deponiju Diklo. Gdje je lanac prekinut na vrhuncu turističke sezone, to je pitanje za odgovorne.

 

Ovakav prizor, snimljen sinoć, na otoku prepunom turista ukazuje na dvije stvari: da proizvodimo previše smeća, odnosno da smo zatrpani plastikom s kojom u cijeloj državi ne znaju što dalje te da onaj tko zbrinjava otpad nije dobro organiziran, odnosno ne radi posao za koji je plaćen i kojeg sve skuplje građani dotiraju. Što je više mijenja sustav zbrinjavanja otpada - to je više smeća svuda oko nas.

Neka nas netko demantira.