Gradonačelnik Zadra u svibnju je  donio odluku da se sa zagrebačkom tvrtkom Primera Meridies za 18 tisuća kuna ugovori određena usluga. Tvrtka je osnovana u siječnju 2019. godine, a Barbara Aunedi Medek je jedini osnivač i direktorica

Postavili smo upit Uredu gradonačelnika iz kojeg smo dobili iscrpno objašnjenje kako će ta zagrebačka firma raditi stručne analize koje se koriste za portal gradonačelnik.hr. Radi se o portalu kojeg je osnovao Ciudad,  tvrtka poduzetnika Vanje Sertića na kojem se objavljuju te analize, hvalospjevi i prigodničarski razgovori s gradonačelnicima.
I umjesto da im podatke šalju oni koji su za to nadležni u gradskoj upravi i što im je posao, tu posebenu uslugu Grad Zadar plaća. Evo zašto:

Grad Zadar sklopio je ugovor o provođenju komparativne analize upravljanja gradskim proračunima hrvatskih gradova s analitičkim pregledom i provedbom istraživanja javnih politika hrvatskih gradova temeljem izravnog upitnika svim gradovima minimalno dva puta godišnje uz mogućnost predlaganja zasebnih tema od interesa za gradsku upravu. Gradu Zadru, sukladno ugovoru, dostavljaju se rezultati analiza i istraživanja kroz pregled mjera javnih politika jednom u šest mjeseci. Dijelovi analiza i istraživanja objavljuju se na portalu gradonacelnik.hr, a Gradu Zadru dostavljaju se zasebne analize na dvije teme ovisno o veličini i lokaciji grada (jadranska ili kontinentalna regija). Ugovor je potpisan do konca 2019. godine.
Od početka lipnja, kad je sklopljen ugovor, teme analiza i istraživanja bili su rezultati državnih i međunarodnih natjecanja učenika, proračunska izdvajanja za dječje vrtiće, stipendiranje učenika i studenata, poticaji za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, potpore poljoprivrednicima, nacionalni trendovi novoosnovanih poduzeća.
Predmetne analize i istraživanja omogućavaju sveobuhvatno i sustavno praćenje modela dobre prakse javnih politika svih hrvatskih gradova, razmjenu iskustava, komparaciju različitih mjera i aktivnosti s drugim gradskim upravama, a u cilju veće učinkovitosti u upravljanju gradskim proračunom i podizanju standarda usluga i potpora građanima, navodi se u  u odgovoru iz  gradske uprave koja je inače oskudna u informacijama za javnost.

U posljednjoj analizi, koju je o predškolstvu portal gradonačelnik.hr, Grada Zadra ipak nema.