Grad Zadar objavio je natječaj za prodaju čestice na Poluotoku površine 179 metara četvornih za 554.000 kuna, odnosno oko 420 eura po metru četvornom. Kupac se već zna - Hoteli Zadar, budući da je riječ o prolazu između zgrade nekadašnjeg hotela Beograd (u prizemlju i IQ bar) i susjedne zgrade (restoran Kornat). Formalno je riječ o prolazu u vlasništvu Grada Zadra, a zapravo o prostoru kojega Hoteli Zadar koriste i koji im je potreban u skoroj obnovi nekadašnjeg hotela.

Vlasnik Milan Miletić najavio je kompletnu adaptaciju zgrade, nakon koje će se dobiti hotel s četiri zvjezdice, sa 60-ak soba i restoranom u prizemlju. U okviru procesa obnove iseljen je nekadašnji Q bar, da bi neočekivano nedavno u istom prostoru osvanuo IQ bar, što govori da obnova neće biti tako brza. Vanjski gabariti neće se mijenjati, ali nije poznato što je s dogradnjom s vanjske strane, koja sada spaja dvije zgrade i zatvara prolaz koji je i dalje u gradskom vlasništvu.

Forme radi, pravo sudjelovanja u javnom natječaju za kupnju prolaza imaju sve fizičke i pravne osobe koje prema važećim propisima Republike Hrvatske mogu biti vlasnici nekretnina na području Republike Hrvatske i koji su uplatili jamčevinu u iznosu od 5% početne cijene nekretnine. No teško da itko ima interes kupiti ovaj prolat osim investitora.

Inače, ne prodaje se cijela parcela od 213 metara četvornih, već samo njezin 179/213 dio, odnosno onaj koji se nalazi između dvije zgrade, dok će vanjski pristup ostati u vlasništvu Grada.