U Stankovcima, 15. kolovoza svečano je proslavljena zaštitnica župe Blažena Djevica Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa. Svečano misno slavlje u nazočnosti brojnih mještana i hodočasnika iz drugih župa, predvodio je fra Joško Kodžoman. 

U koncelebraciji su sudjelovali fra Marko Nimac, fra Mirko Klarić, fra Petar Teskera i fra Božo Čurčija. 

Slavlje je započelo svečanom procesijom u kojoj su vjernici obučeni u narodne nošnje nosili kip Velike Gospe. 

Pjevanje na središnjem slavlju animirao je veliki mješoviti župni zbor, koji su predivno pjevali pučku misu na starodrevni način, pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš.

- Mi smo se okupili u vjeri da u našoj Gospi danas imamo snažan oslonac i nepresušni izvor milosti i pomoći. Tu smo jer tražimo Gospinu blizinu, jer znamo da gdje je Marija tu je i Bog. Ona je mjesto njegove nazočnosti i mjesto gdje Bog prebiva, rekao je u nadahnutoj propovijedi fra Joško Kodžoman.

Župna crkva Uznesenja Marijina u Stankovcima izgrađena je uz pomoć Zakladnog fonda 1885.g. na mjestu stare koja je porušena. Crkva je posvećena 1906. g. Danas župu čine sela: Stankovci, Budak, Crljenik, Velim, Bila Vlaka i Putičanje.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Marko Nimac zahvalio se fra Jošku Kodžomanu na predivnoj propovijedi, braći svećenicima i svim nazočnim vjernicima što su uveličali veliko slavlje svetkovine Velike Gospe. Nakon misnog slavlja, svi vjernici zapjevali su himnu svojoj zaštitnici "Zdravo Djevo kraljice Hrvata", a slavlje se nastavilo uz obiteljski blagdanski stol.