Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru u suradnji s International Society for Human Ethology organizira svjetski međunarodni znanstveni skup ISHE Summer Institute, u vremenu od 21. do 24. kolovoza o.g. U programu skupa sudjelovat će do 130 znanstvenika iz područja psihologije, biologije i antropologije, koji dolaze iz zemalja diljem svijeta, uključujući Kinu, SAD, Kanadu, Čile i Brazil, te zemlje Europe - Veliku Britaniju, Španjolsku, Češku, Njemačku, Poljsku, Nizozemsku i Mađarsku.

Program uključuje preko 100 priopćenja u sklopu pozvanih predavanja, pozvanih i prijavljenih simpozija, usmenih i poster priopćenja, te stručnih radionica. Iz navedenog je zasigurno evidentan značaj ove konferencije za psihologijsku znanost i struku, srodne discipline te širu javnost. Osim toga, ova konferencija svojom veličinom, sadržajem i renomeom sudionika svakako predstavlja veliki doprinos međunarodnom predstavljanju našeg Sveučilišta, ali i grada Zadra i Republike Hrvatske.

Skup obuhvaća teme u području ljudske seksualnosti, partnerskih odnosa, privlačnosti, emocija i slično.

Svečano otvaranje konferencije održat će se u srijedu, 21. kolovoza u 17.30 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.