Na otoku Istu iz još neutvrđenih razloga zapalila se motorna jahta, javlja Regional Express. Oko 19 sati vatra je iznenadila talijanski posadu motornog broda, koja nije uspjela u pokušaju gašenja nakon čega je evakuirana na obalu. Jahta se ubrzo pretvorila u plamteću buktinju u koju su zabrinuto gledali mještani i nautičari s brodova kojih u jeku sezone ima mnoštvo na otoku Istu.


View on YouTube

U jednom trenutku jahta je otplutala s veza jer se zapalio konop kojim je bila vezana te se opasno približila obali. U tom trenutku su mještanini samoinicijativno započeli s gašenjem koje nije dalo rezultata.

Crni dim nadvio se nad uvalom ispred mjesta Ist, vatrogasci su stigli i nakon gotovo dva sata od početka havarije i ugasili vatru.

Motorna jahta u cijelosti je izgorila. Još uvijek nije službeno potvrđena informacija kako su se na jahti nalazili članovi tročlane obitelji, te što je uzrok požara ali neslužbene informacije govore kako se obitelj uspjela dokopati obale i kako su promatrali gašenje jahte sa sigurne distance. U gašenju požara pomogli su i članovi DVD-a Ist...