Masovna tučnjava u Velom Ižu, tako su jučer iz PU zadarske informirali javnost, a takva konotacija naljutila je predsjednika Mjesnog odbora Veli Iž, Sinišu Kulušića.

Njega smo nazvali kako bi doznali što se stvarno dogodilo u tom otočkom mjestu u noći sa subote na nedjelju, a nakon što smo iz Velog Iža dobili posve drugačiju informaciju nego što je glasila vijest iz policije. Tamo se još obrađuje slučaj i inspektori su danas u Velom Ižu.

- Ozlijede su zadobili 22- godišnjak, državljanin Austrije i domaći 24-godišnjak, jedino što nam je rekla glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin. Prema informacijama iz Velog Iža, 22-godišnjak je dobio teže tjelesne ozljede prilikom penjenja na krov jedne kuće nakon što je pobjegao pred policijom. Oluk (gurla) se odvojio pa je pao s visine od dva metra na betonski pod. Nalazi se u bolnici, ali nije u životnoj opasnosti, dodala nam je poslije glasnogovornica PU zadarske.  Prema službenim informacijama, osim lakših ozljeda, kod 24-godišnjaka s Iža, nađeno je i alkohola u krvi. Što je nađeno kod 22-godišnjaka, to policija još ne zna, jer je on prebačen u bolnicu.

Prema neslužbenoj verziji događaja, 22-godišnjak koji živi u Beču, a srpskih je korijena, skupinu mlađih Veloižana provocirao je po nacionalnoj osnovi... On je prvi započeo i s fizičkim sukobom. Čak dva puta poslije se zalijetao u skupinu mladića. I dok je prema pričama, on napao jednog Maloižanina, u drugom nasrtaju je dobio bocu po glavi, ne bi li se smirio. U ambulantu ga je odveo jedan mlađi Veloižanin kako bi mu sanirao ozlijedu. Kada mu je spomenuo da dolazi policija, a ona je na mjestu događaja stigla oko 6 sati, on je pobjegao glavom bez obzira, skočivši kroz prozor i govoreći kako ga policija ne smije uhvatiti. Pobjegao je u jedan dvor,  ali je pad zaustavio njegov bijeg.

Te večeri su otočani imali svoju malu ribarsku feštu. Spremili smo veliki brudet, pjevalo se na sve strane, rekao nam je predsjednik MO koji je glavni inicijator svih druženja u Velom Ižu. I zato mu je žao što je tako dobru atmoferu subotnje večeri poništio jedan takav događaj o kojem se još priča na otoku. Posebno zato jer se ne zna što je s glavnim akterom, mladim gostom koji se nije dobro ponio prema domaćinima.

U zadarskoj bolnici smo doznali kako je 22-godišnjak na Odjelu za traumatologiju te je njegovo zdravstveno stanje stabilno.