U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 27-godišnjeg F. L. iz Bibinja zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona u vezi sa čl. 52. KZ-a.

- Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnji osumnjičenik od 25. svibnja do 22. lipnja 2019. u Zadru, Biogradu na Moru, Bibinjama i Turnju; protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zloporabe droga; u cilju da se nepripadno materijalno okoristi, u više navrata prodavao drogu kokain, koja se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Osnovano se sumnja da je u Biogradu na Moru u devet navrata 40-godišnjem hrvatskom državljaninu prodao ukupno 18 grama kokaina za iznos od 9.000 kuna, u Zadru i Bibinjama u dva navrata 31-godišnjem hrvatskom državljaninu prodao ukupno pet grama kokaina za iznos od 2.500 kuna, te u Zadru i Turnju u pet navrata 49-godišnjem hrvatskom državljaninu prodao ukupno 25 grama kokaina za iznos od 12.500 kuna, čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 24.000 kuna, navode iz Županijskog državnog odvjetništva.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.