Raspisan je natječaj za izbor novog ravnatelja Gimnazije Jurja Barakovića, koju je u protekla dva mandata i posljednjih 10 godina vodio Ranko Artuković. Profesor fizike i magistar ekonomskih znanosti prvi mandat dobio je 2009. godine, nakon trećeg pokušaja izbora, a drugi 2014. godine, kada je glasovima osnivača (politike) pobijedio svoju tadašnju protukandidatkinju Ivanu Slavicu. Nju je tada podržalo troje predstavnika Nastavničkog vijeća i skupa radnika, dok su za Artukovića glasovali predstavnici Zadarske županije i predstavnica roditelja.

Budući da Artuković nije u godinama za mirovinu, sasvim je izvjesno da će se  javiti i na ovaj natječaj, a tko će mu biti protukandidati tek će se vidjeti. Svi koji se prijave moraju imati visoku stručnu spremu, najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja i sl., a onaj tko dobije povjerenje Školskog odbora dobit će mandat od pet godina.
Kandidatima će se vrednovati poznavanje stranog jezika, koje se dokazuje javnom ispravom, osnovne digitalne vještine te iskustvo rada na projektima vezanim za djelatnost škola. U natječaju je priložen i link za kandidate koji ostvaruju prednost u skladu sa Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama, odnosno do četvrtka 15. kolovoza, kada pada blagdan.