Nakon punih pet mjeseci od kada je objavljen natječaj za izvođača radova na zgradi u kojoj će biti katolička osnovna škola, odlučeno je da će to raditi, gle čuda Krekić Avangard.

Najzaposlenija građevinska tvrtka koja je od Grada Zadra dobila gotovo sve gradske projekte u proteklih pet godina - ovaj će raditi za 38.5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 48 milijuna kuna. Sa Sinišom Krekića, vlasnikom te tvrtka, ugovor će nakon roka mirovanja za žalbe, potpisati gradonačelnik Branko Dukić. Rok bi trebao biti 15 mjeseci, a radovi na Novom Bokanjcu neće početi prije duboke jeseni.

Procjena vrijednosti bila je 40 milijuna kuna (bez PDV-a). Rok za natječaj se više puta prolongirao jer su sudionici koristili sve mogućnosti kupovanja vremena koje im daje zakon o javnoj nabavi. Na natječaju je sudjelovalo osam ponuđača. Krekić Avangrad je zadnji dostavio svoju ponudu koja je bila najniža. 

Grad Zadar će, kao što je vać najavljeno, ovaj projekt financirat kreditom dok će s polovicom iznosa u investiciji  sudjelovati Zadarska nadbiskupija. S opremom i ostalim troškovima, bit će to najveći kapitalni projekt  od javnog interesa u Zadru.