Ponos, zadovoljstvo, pozitivne emocije i dostojanstvo obilježile su proslavu Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, i 24. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja. Slavilo se u Kninu ali i diljem čitave Hrvatske.
Brigadni general Tihomir Kundid, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade podsjetio je na briljantno izvedenu akciju ističući da je hrvatska vojska tada bila naoružana najsnažnijim oružjem – domoljubnim entuzijazmom.

Uz nazočnost državnog vrha na središnjoj proslavi u Kninu u pozadini dirljive scene –  susreti brojnih branitelja koji se možda nisu vidjeli baš od Oluje, oslobodilačke akcije u kojoj ih je poginulo i nestalo 240. Upravo hrvatski branitelji a s njima i cijela Hrvatska prisjetila se s dubokim pijetetom i ponosom svojih poginulih i ranjenih suboraca, ali i tih veličanstvenih dana ponosa i slave, koji su tada Hrvatskoj donijeli oslobođenje od velikosrpskog agresora. Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja protekao je diljem Hrvatske u znaku slavlja. Uoči i na sam praznih slavilo se u svim gradovima i mjestima, riječka Armada priredila je veličanstvenu bakljadu, prepuna splitska riva poklonila se braniteljima i proslavila slobodu uz domoljubne pjesme Thomsona, udruge iz Domovinskog rata postojile su se u mimohodu u Puli, diljem Hrvatske vatrometi i koncerti na otvorenom, hrvatske zastave i radost..

Danas se želimo spomenuti ne samo naših pradjedova i kršćanskih knezova iz davnih vremena, već na osobit način svih poginulih i živih branitelja i generala hrvatske vojske i policije na čelu s pokojnim predsjednikom Franjom Tuđmanom. On je kao uvaženi povjesničar onim poljupcem hrvatskoga stijega na Kninskoj tvrđavi poručio svima, diljem svijeta i Domovine, da hrvatska povijest više neće šutjeti, rekao je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije predvodeći svetu misu u Kninu.