ZADAR- Poslovni prostor u vlasništvu Grada Zadra u Ulici J. Barakovića 6, koji je iznajmljen društvu Ipse d.o.o. je zatvoren iz objektivnih razloga i to zbog vlage u prostoru, kao i zbog problema odvodnje otpadnih voda, čija sanacija se predviđa do kraja tekuće godine, informacija je iz Odjela za gospodaranje gradskom imovinom.

- Nakon što smo sredili kanalizaciju, pojavio se novi problem s vlagom koja je prodrla kroz zid od kuhinje iz susjednog vrta. Dogodilo se to u vremenu kada sam bio zauzet poslom oko tvornica u Benkovcu i jednostavno nisam imao snage za Atrij. A ni vremena koje je proletjelo za pripremu sezone koju smo morali propustiti. U listopadu ćemo otvoriti Atrij, najavio je Hrvoje Petričić, vlasnik IPSE.
Odjelu za gospodaranje gradskom imovinom postavili smo pitanje sudbine poslovnih prostora u toj zgradi na ulazu u Grad. Na pitanje zbog čega Grad Zadar nije ništa napravio po sanaciji krovišta koje već dugo curi, odgovor nismo dobili. Iz nadležnog odjela su najavili kako će za poslovni prostor iz kojeg je uselio Državni ured za reviziju, u rujnu biti raspisan Javni natječaj za zakup.

Državna revizija iselila je proljetos iz dijela zgrade u koji se ulazi s Muraja. Ispostava Hrvatskih cesta napustila je gradski prostor u istoj zgradi u travnju 2017. godine a nadležni u Gradu Zadru još nisu donijeli odluku što će s tim prostorom. O mogućoj prenamjeni zgrade u hotel, doznajemo kako će se odlučivat ovih dana.