Dobro upućeni građanin Zadra javlja nam nove poteškoće u radu solarne instalacije Pozdrav suncu. Njegovu primjedbu objavljujemo u cijelosti:

- U špici smo turističke sezone, grad je pun turista, a navečer gotovo da je nemoguće hodati prepunim Poluotokom. Na ruku ide i vrijeme, a zalazak sunca ovih je dana gotovo savršen. Riva je puna gostiju koji uživaju na Morskim orguljama, prateći zalazak sunca na horizontu. A slavimo i značajan državni praznik. I sve je gotovo savršeno, da nema tog nesretnog Pozdrava suncu, koja bi trebao biti turistička atrakcija. Ali ništa od toga. Zašto? Zato što nakon "uspješno" obavljene rekonstrukcije radi samo djelomično. Preksinoć je radila samo jedna četvrtina, a sinoć jedna polovina kruga. Osim toga ne svijetli ni prvi planet na putu prema instalaciji. A turisti, dakako, razočarani. Doista je skandalozno na koji je način famozna rekonstrukcija napravljena, kada se svako malo kvari. Kakva je to tvrtka koja nije u stanju popraviti nešto tako jednostavno, ali je spremna naplatiti. Može ih biti sram. Dokle tako?

Nakon objave članka dobili smo obavijest kako je problem, čije je rješavanje u  nadležnosti Inovativnog Zadra, posljedica nevremena tijekom kojeg su stradali konektori. Kvar je sada uklonjen.