U Policijskoj upravi zadarskoj utvrdili su okolnosti tragične prometne nesreće u kojoj je, u subotu oko 14,20 sati na DC 306 između mjesta Kožino-Petrčane, smrtno stradao 23-godišnjak iz Zadra.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je do prometne nesreće došlo na način da je 34-godišnja Zadranka upravljala osobnim automobilom Peugeot zadarskih registarskih oznaka i pritom se nije kretala sredinom obilježene prometne trake uslijed čega prednjim desnim kotačem udara u betonski rubnjak, naglo skreće te gubi nadzor nad upravljačem i dolazi do zanošenja vozila po kolniku i udara s kotačima u betonski rubnjak, penje se na nogostup i biciklističku stazu i s prednjom desnom bočnom stranom vozila udara u metalnu zaštitnu ogradu koju ruši. Tada dolazi do rotiranja vozila i udara sa zadnjom stranom u metalnu zaštitnu ogradu koju probija i ruši, izlazi s kotačima na kameno-zemljani nasip, te dolazi do prevrtanja vozila na krov, nakon čega se zaustavlja na zemljanoj površini nižoj od razine kolnika. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 23-godišnji putnik, dok su lakše tjelesne ozljede zadobili 34-godišnja vozačica i 27-godišnji suvozač, koji je također sa zadarskog područja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 34-godišnjakinja je sinoć predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Nakon noći u pritvoru, ona će danas biti ispitana od strane državnog odvjetnika.