Kako bi upozorili da vožnja biciklom Kalelargom, a u novije vrijeme i romobilom, nije tradicija starih i urbaniziranih Zadrana, Društvo za zaštitu biciklista organiziralo je danas nešto drugačiju biciklijadu i to u pješačkoj zoni Poluotoka.

No nitko od biciklista nije dobio kaznu jer su svi sišli s dva kotača te tako prošetali Kalelargom. Bicikle su se gurale do Crkve Gospe od zdravlja gdje su se sudionici priključili u Ulicu Božidara Petranovića, te nastavili Ulicom Zadarskog mira sve do Trga Pet Bunara.

Kako je ranije istaknuo predsjednik ZABPA Ferdinand Perinović, iza originalne biciklijade stoje potreba za zaštitom pješaka od neurbaniziranih bahatih biciklista i romobilista koji po Poluotoku prometuju, iako je to kažnjivo, te na taj način i turiste ohrabruju da čine isto. Cilj biciklijade također je odabran s razlogom. Naime, ZABPA želi potaknuti obnovu slavina za pitku vodu na Trgu pet bunara.

- Bio bi to znak da je Zadar gostoljubiv grad i potvrda da Zadar posjeduje dugu tradiciju gostoljubivosti za sve slojeve društva. Ne samo za Zadrane, nego i za domaće i inozemne turiste. Posebno one tankog novčanika.

Među 20-ak sudionika biciklijade našla su se poznata lica - pogledajte kako je bilo!