Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri muške osobe u dobi od 29, 35, 36 i 33 godine koje se sumnjiči da su tijekom lipnja i srpnja ove godine na širem zadarskom području preprodavali i posredovali u kupoprodaji droge kokain.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 29-godišnjak tijekom dva mjeseca u najmanje 56 navrata na biogradskom području, drugim osobama izvršio prodaju droge kokain za novčani iznos od oko 33.000 kuna, a kod istoga tijekom kriminalističkog istraživanje pronađen novčani iznos od 20.200 kuna i drugi strani novac za koji se sumnja da potječu od preprodaje droge.

Također se sumnja da je 35-godišnjak u najmanje 16 navrata posredovao u preprodaji droge kokain, a koju drogu je 29-godišnjak preprodavao osobama s biogradskog područja (krajnjim konzumentima). Tijekom kriminalističkog istraživanja kod 35-godišnjaka je pronađen novčani iznos od 3.300 kuna.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 36-godišnjakom, sumnjiči ga se da je drugim osobama u pet navrata izvršio prodaju droge kokain za novčani iznos od 2.250 kuna. Kod njega je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno 8,4 g droge kokain. Mušku osobu u dobi od 33 godine se sumnjiči da je u tri navrata za novčani iznos od 1.400 kuna drugim osobama izvršio prodaju droge kokain.

Trojica od četvorice privedenih dilera su, kako doznajemo, s biogradskog područja, dok je 33-godišnjak iz Benkovca.

Tijekom provođenje kriminalističkog istraživanja, pronađeni novac i droga su oduzeti, te će sva četvorica osumnjičenika zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, opisano u čl.190.st.2. Kaznenog zakona uz kaznenu prijavu tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja.