Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda na moru Ante Fuzul osvrnuo se priopćenjem na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća u Biograda, u kojem je kritizirao odluke vezane uz rebalans ovogodišnjeg proračuna.

- Pomislio sam da će svaki umirovljenik dobiti po 200-300 kn na svoj konto te sam čak i pohvalio gradonačelnika kako je konačno poslušao naš amandman. No nakon pojašnjenja gradonačelnika da će se tu uvesti neka pravila, pa da možda iznos neće biti koliko je naznačeno u rebalansu, nekako sam se osjećao kao Enio Meštrović u onom skeču o mobitelu za 1 kn i rekao na kraju rasprave o umirovljenicima ono njegovo rezignirano: „znači k....".

Predložio sam izmjenu, imajući u vidu stavku kapitalne pomoći Ortopedskoj bolnici u Biogradu, za koju već znamo da generira godišnji dug od 6-7 milijuna kuna godišnje. Naime, u proračunu je naznačeno da će grad dati kapitalnu donaciju u iznosu 600.000 kn. Mi smo to vidjeli kao priliku da se pomogne Ortopedskoj bolnici, jer smatramo da istoj treba pomoći na način da sama sebi pomaže, pa smo odlučili predati amandman kojim smo navedeni iznos povećali za dodatni 4.4 milijuna kuna na ukupno 5 milijuna za nabavku uređaja za magnetsku rezonancu, jer je taj uređaj vrlo vrijedan i prijeko potreban radi poboljšanja dijagnostike, a njegovom nabavkom dio pacijenata sa lista čekanja preusmjerio bi se prema Ortopedskoj bolnici, te bi se time ostvarivao prihod koji bi donosio dobit i time smanjivao generirani gubitak.

Sredstva smo mislili namaknuti nauštrb stvari za koje smatramo da nisu bitnije od bolnice, a to je kapitalna donacija Bošani (200.000 kn) jer rade s plusom, izgradnja teniskih terena za potrebe teniskog kluba (2 milijuna kn), smanjenjem sredstava za političke stranke (250.000 kn), rekonstrukcije ribarnice i gradske tržnice (1.5 milijuna kn) te nabave osobnog vozila za potrebe grada (450.000 kn).

Upravo ova zadnja stavka - nabava osobnog vozila za potrebe grada dobila je povećanje na rebalansu sa 250.000 kn na 450.000 kn, te to smatramo posebno bezobraznim i bahatim ponašanjem trenutne vlasti. Smatramo da je nabava uređaja za magnetsku rezonancu u cilju očuvanja samostalnosti Ortopedske bolnice važnija od gore navedenih stavki rebalansa proračuna.