Sudac istrage Županijskog suda u Zadru iza rešetaka je zadržao petoricu aktera napada na Obali kneza Branimira u kojem je teško ozlijeđen 41-godišnjak.

Istražni zatvor protiv sve petorice određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ometanja postupka, dok je kod jednog od njih zbog ranije osuđivanosti utvrđena i opasnost od ponavljanja kaznenog djela. Za šestim napadačem još se traga, a nakon ispitivanja petorke, Općinsko državno odvjetništvo objavilo je više detalja o noćnom sukobu:

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 27-godišnjak, 31-godišnjak, 24-godišnjak, 24-godišnjak i 26-godišnjak 20. srpnja, između 04,00 do oko 04,30 sati, u blizini noćnog kluba u Zadru, motivirani prethodnom svađom i naguravanjem u prostoriji toaleta sa oštećenikom, kojeg su zaštitari iznijeli van kluba i uputili ga da bježi, a kad je on krenuo u smjeru sjevera, osumnjičenici su mu, u cilju da mu nanesu tešku tjelesnu ozljedu, prišli s leđa, pa ga je prvoosumnjičenik (u bijegu) prvo udario koljenom u glavu, a zatim šakom u glavu, nakon čega ga je drugoosumnjičenik udario dva puta šakom u glavu, uslijed čega je oštećenik pao na tlo. Pristupilo mu je potom više muškaraca koji su ga zajedno okružili te ga istovremeno udarali, pa se osnovano sumnja da ga je trećeosumnjičenik više puta udario nogom u tijelo, četvrtoosumnjičenik ga je nogama i rukama udario u tijelo, petoosumnjičenik dva puta nogom u tijelo, a šestoosumnjičenik tri puta nogom u tijelo, te petoosumnjičenik još jednom nogom u tijelo, dok ga je još jedan, zasad neutvrđeni, muškarac udario tri puta nogom u tijelo. Oštećenik je zadobio tešku ozljedu odnosno prijelom desne lakatne kosti.

Osnovano se sumnja i da je šestoosumnjičenik 30. srpnja u stanu kojeg koristi u Zadru, protivno odredbama čl. 7. st. 1. toč. 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao automatsku pušku AK-47, koju je dobrovoljno izručio, iako je bio svjestan da je zabranjeno držati automatsko vatreno oružje.

Svu petoricu se sumnjiči na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi, dok je 26-godišnjak prijavljen i zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.