Grad Obrovac izvijestio je kako je Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio presudu Županijskog suda u Zadru kojom je zabranjeno organiziranje i poduzimanje nezakonitog štrajka radnika komunalnog poduzeća Infra-grad d.o.o. Obrovac.

Samostalni sindikat radnika krajem lipnja započeo je štrajk zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora s definiranjem vrijednosti boda i povećanjem plaća sa sadašnjih 3.300 na 4.000 kuna. Zbog neodvoženja otpada Obrovac je uskoro postao preplavljen smećem, a Grad je angažirao privatnu tvrtku za njegov odvoz.

Presudom Županijskog suda u Zadru, navodi se u priopćenju, zabranjeno je tuženiku Samostalnom sindikatu radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH), sindikalnoj podružnici Infra-grad d.o.o. Obrovac, poduzimanje i organiziranje nezakonitog štrajka, koji se kod tužitelja Infra-grad d.o.o. neprekidno provodio od 24. lipnja 2019. do 03. srpnja 2019.

Protiv navedene presude Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) je podnio žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske koji je istu odbio kao neosnovanu i time potvrdio presudu Županijskog suda u Zadru.