Pitanje koncerta Rite Ore otvorilo se već na početku maratonske sjednice kada je Mladen Malta (MOST) tražio detaljne specifikacije troškova organizacije.

- Na silu želimo biti koncertna destinacija poput Pule. Kad poduzetnik ide u ovakvu nabavu, napravi specifikaciju svih troškova i studiju isplativosti. Tražim da se svi troškovi objave javno. Koliki je iznos kredita kojeg je digao ŠC Višnjik, koliko je dosad prodano karata i tko će snositi odgovornost ako to ne uspije? Uvijek postoji mogućnost odgode zbog "prehlade", odnosno malog broja prodanih karata.

- Je li istina da je ŠC Višnjik podigao kredit od 2,5 milijuna kuna za navodno uređenje travnjaka, a koje namjerava utrošiti za organizaciju koncerta?, pitao je Jure Zubčić (SDP).

- Koncert Rite Ore u ŠC Višnjik je odluka skupštine, a mene je kao direktora zapala organizacija. Zadovoljan sam učinjenim, organizacijski smo spremni i za koncert na otvorenom i u dvorani, što će ovisiti o vremenskoj prognozi. Nakon koncerta ćemo objaviti prihode i rashode, tu ne vidim nikakav problem. A 2,5 milijuna kuna nije namijenjeno za koncert, nego za potpunu obnovu travnjaka na kojem trenira 400 djece, a sada je u jako lošem stanju, odgovorio je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Gradonačelnik Branko Dukić pozvao je pak sve vijećnike da kupe ulaznice za ovaj koncert jer se "rijetko događa da jedna od top 10 pjevačica dođe u manji grad".