I dok se rekonstrukcija prometnica u drugim gradovima radi u svrhu bolje protočnosti i sigurnosti prometa, kod nas je jedini cilj da netko zaradi, upozorila je SDP-ova vijećnica Irena Dragić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća misleći pritom posebice na Ulicu Nikole Šubića Zrinskog koja je zbog niza nelogičnosti već "opjevana".

Dragić je za govornicom vijećnice iznijela novi problem na Bulevaru.

- Na početku Bulevara nalazi se stanica za tehnički pregled (kod Super Konzuma uz Kolodvor, pr.a.), a vozila koja su u redu za pregled svakodnevno, po cijeli dan stoje na prometnici. Samo kod nas je moguće da stanica za tehnički pregled ugrožava sigurnost prometa, istaknula je Dragić.

Ovaj je problem primijetio i sam gradonačelnik Branko Dukić.

- To je odgovornost policije i vlasnika stanice. Ako ste vi to vidjeli i ja, vjerujem da su i službe trebale, rekao je Dukić, pozivajući vlasnika da napravi mjesta u svom dvorištu.

Treba naglasiti kako i druge stanice za tehnički pregled imaju isti problem - Mehanizacija kod Interšpara i Atlas kod Intermoda, pa vozači u redu čak čekaju s autima parkiranim na Jadranskoj magistrali! Problem bi se u drugom slučaju donekle trebao riješiti nakon radova na proširenju koji su u tijeku.