Gradonačelnik Branko Dukić danas je na Gradskom vijeću najavio ambiciozni projekt gradnje olimpijskog bazena u Športskom centru Višnjik i to kao produkt rješavanja duga Košarkaškog kluba Zadar za korištenje velike dvorane.

- Nemojte se iznenaditi kada značajno povećamo donacije u stavki kapitalnih ulaganja za Košarkaški klub Zadar i na taj način zatvorimo dug prema Višnjiku. Razmišljamo kako bismo onda taj novac iskoristili za gradnju olimpijskog bazena. Nemojte se začuditi kada zavrtimo taj krug, rekao je Dukić, poentirajući nakon pitanja koje su oporbeni vijećnici, ali i Dado Burčul, uputili direktoru ŠC Višnjik Denisu Karloviću o dugu KK Zadra od preko 9 i pol milijuna kuna.

- Imamo odličnu suradnju s KK Zadrom te smo došli do toga da se taj dug mora riješiti. Na tom tragu potpisana je i promemorija o skorom rješavanju duga, a iznos bi se iskoristio za daljnje investiranje u sportskom centru. Prošle godine prihod od ulaznica povećan je na milijun kuna, što je dovelo do toga da se dug nije povećao. I mi smo frustrirani činjenicom da na utakmicama bude preko 6 tisuća ljudi, a ulaznica bude prodano manje od 3 tisuće. Ipak, i ovako je prisutan pomak, rekao je Karlović, odgovarajući Erolu Gašiju i Juri Zubčiću.

Dado Burčul istaknuo je kako je KK Zadar veliki kolektiv kojemu je potrebno najmanje 15 milijuna godišnje, te se Grad kao njegov vlasnik i vijećnici s time trebaju pomiriti. Sve ispod toga dovodi do gušenja kluba.

Inače, Erol Gaši nazvao je izvješće direktora Željka Žilavca o poslovanju KK Zadra bespredmetnim, jer se izvješće odnosi na sezonu koja završava 30. lipnja, ali ne ove godine, nego prošle.

- Ako je prošao mjesec dana od završetka ove sezone, zašto mi ne raspravljamo o njoj, a ne o Bosticu i igračima kojih se ne sjećamo. Zanimljivo ste primijetili da je ovo najveći uspjeh otkada je ABA lige, budući da se ranije zvala Goodyear ili ABA liga. Sada kada više nema Cedevite valjda ćete sljedeće godine reći da je osvajanje mjesta veliki uspjeh, rekao je Gaši.

Novoselović je relativizirao isticanje smanjena ukupnog duga, jer se radi o dobivenom sporu s Poreznom upravom, dok je novi gubitak oko tri milijuna kuna.