Novim izmjenama Prostornog plana Grada Zadra gradska uprava nadležnost nad zadarskom rivom predaje u ruke Lučke uprave Zadar. Sumnju u ovaj postupak izrazila je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Danijela Vukoša (SDP).

- Zadarska riva prestaje biti naša jer ste ju dali Lučkoj upravi Zadar koja se bavi prometom, a ne kamenom šetnicom. Zašto se i u ime koga odrekli upravljanja zadarskom rivom?, pitala je Vukoša gradonačelnika Branka Dukića.

Gradonačelnik je istaknuo kako iza predaje nadležnosti stoji put do pronalaska sredstava za obnovu, procijenjenu na 70 milijuna kuna.

- Rivu ne dajemo nikome, neće ona nestati. Svi znamo koliko je oštećena i pokušavamo naći rješenje na koji način pronaći te novce, a da to nije iz gradskog proračuna. Tako smo se dosjetili ovog načina, rekao je Dukić na što je Vukoša replicirala pitanjem zbog čega Grad nije pronašao novac preko svog Upravnog odjela za EU fondove.

- Razmatrali smo više opcija i tražili najbržu. Na EU fondovima toga nema, ali imamo ministarstvo koje se bavi s tim, odgovorio je Dukić bez konkretnih podataka o daljnjem procesu dobivanja sredstava za obnovu obalnog zida Obale kralja Petra Krešimira IV.