Tijekom proteklog vikenda na području PU zadarske evidentirano je devet krađa od čega su četiri u težom obliku.

Jučer oko podne u Biogradu, nepoznati počinitelj je provalio u vozilo (D) u vlasništvu 60 godišnjeg državljanina Njemačke, odakle je otuđio mobitel. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U subotu u ranojutarnjim satima u Kožinu, nepoznati počinitelj je provalio u stan 63-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio novčanik i mobitel. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U petak u ranojutarnjim satima u Viru, nepoznati počinitelj je provalio u apartman kojeg koriste slovačke državljanke (61 i 32 godine), odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi preko deset tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U petak prijepodne u Kolanjskom gajcu, nepoznati počinitelj je provalio u apartman kojeg korist 44-godišnji slovenski državljanin, odakle je otuđio novac, te u apartman kojeg koristi 46-godišnji državljanin Njemačke, odakle je otuđio novčanik i zlatnu ogrlicu. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.