NOVO Policijskim očevidom u stanu na Poljani Plankit utvrđeno je kako je uzrok požara pregrijavanje neispravne baterije mobitela koji je bio priključen na punjač. Stan je izgorio u potpunosti, a materijalna šteta još se zbraja.

- Dojava je stigla dosta kasno. Vatrogasci su došli u najkraćem roku, a vatra je već bila zahvatila tri prozora. S obzirom da je riječ o Poluotoku, postojala je velika prijetnja širenja vatre na druge stanove. Vatrogasci su uz pomoć policije ušli u stan koji se nalazio ispod, a u kojem se u tom trenutku nitko nije nalazio. S termo kamerama provjerena je razina prisutnosti topline kako ne bi došlo do zapaljenja. Ušli smo i u bočni stan u kojem su se nalazili strani državljani. Njih smo zamolili da se zadrže u drugoj sobi, dok provjerimo toplinu zida koji se nalazio na strani opožarenog stana, prenio nam je tijek noćne intervencije uvijek dostupni Željko Šoša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar čiji su djelatnici brzom reakcijom spriječili širenje vatre na Poluotoku.

RANIJE Izgorio je stan sinoć na Poluotoku, javlja nam čitatelj uz fotografije noćne buktinje.

Kako doznajemo u Policijskoj upravi zadarskoj, u 01:58 sati zaprimljena je dojava o izbijanju požara u stanu na trećem katu zgrade na Poljani Plankit. Na teren je odmah upućeno 11 djelatnika s 5 vozila, a akcija gašenja vatre trajala je do 3 sata. Od očevidaca doznajemo kako je vatrogascima prilaz stanu bio otežan zbog parkiranih vozila, što nam je potvrdio i zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša ističući kako im je to, nažalost, svakodnevna otežavajuća okolnost kod intervencija u centru grada.

Na požarištu se dežuralo do ranih jutarnjih sati, a tijekom jutra policija će provesti očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti noćnog događaja i visina materijalne štete. Stan je u vlasništvu 54-godišnjaka, a u trenutku izbijanja požara u njemu se nalazila 53-godišnjakinja koja, nasreću, nije ozlijeđena.