U četvrtak je u 10 sati ujutro došlo do prometne nesreće gdje je teže ozlijeđeno tri osobe.

Do nesreće je došlo nakon što je 34-godišnjak upravljao osobnim automobilom varaždinskih registracijskih oznaka u industrijskoj zoni Stankovci. Dolaskom do raskrižja s glavnom cestom D27 prošao jer pored znaka STOP, pritom ne propustivši vozila koja su se njome kretala. Uslijed nepoštivanja prometnih pravila, udario je u lijevu bočnu stranu automobila šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnjak. 

Teško je ozlijeđen 12-godišnji putnik i oba vozača. Kako doznajemo, vozač automobila varaždinskih registracijskih oznaka ima višestruke prijelome, 41-godišnji vozač drugog automobila dobio je potres mozga, a 12-godišnji putnik prijelom i istegnuća. U automobilu je lakše ozlijeđena i 41-godišnja putnica.

34-godišnji vozač dobit će kaznenu prijavu radi izazivanja prometne nesreće.

Još 30. siječnja potpisan je više od 68 milijuna kuna vrijedan ugovor za projekt sanacije opasnih mjesta, odnosno uklanjanje crnih točaka na državnim cestama. Među njima je i raskrižje pozicionirano na križanju državnih cesta DC 59, koja povezuje Pirovac na jugu te Knin na sjeveru, ali i DC 27, spojnice Benkovca i Zatona, svega pola sata od mjesta Putičane.

Nedavno je pokrenut postupak nabave za izradu projektne dokumentacije za izvođenje radova sanacije više kritičnih točaka, kao i postupak nabave za Reviziju sigurnosti.