Tjedan dana nije bilo dovoljno PR timu gradonačelnika Branka Dukića da složi odgovor na naš, nadasve jednostavan, novinarski upit.

Kako komentirate rezultate obnove Puta Stanova i koliki će iznos penala, na koji način i u kojem vremenskom roku biti naplaćen?, glasila su naša pitanja za koja smo u međuvremenu poslali i podsjetnik, ali zauzvrat nismo dobili niti povratnu informaciju o primitku. Odgovor o Putu Stanova nije dobio ni gradski vijećnik SDP-a Jure Zubčić koji je na sjednici Gradskog vijeća na uvid zatražio anekse ugovora s izvođačima, splitskim Cestarom. Kao nositelji radova, oni su gradilište povjerili podizvođaču, tvrtki Franto Zadar.

Podsjetimo, 7 milijuna kuna vrijedni radovi na rekonstrukciji Puta Stanova počeli su još krajem listopada. Prvi rok za dovršetak bio je 7. lipnja, a naknadno je produljen na 8. srpnja. Kada je i taj rok probijen, gradonačelnikov PR tim poslao je objavu za medije u kojoj je Dukić izjavio:

- Riječ je o ulici u kojoj živim i jako dobro znam probleme i primjedbe stanara. Naložio sam žurno otklanjanje svih propusta o trošku izvođača radova te da se istom, sukladno ugovoru, počinju naplaćivati „penali" zbog kašnjenja. Izvođači i ovakav način izvođenja radova neće biti poželjni za buduće projekte Grada Zadra niti sve tvrtke i ustanove kojima je Grad osnivač te će se sankcionirati svim zakonski raspoloživim sredstvima.

No po svemu sudeći, moglo bi biti "tresla se brda, rodio se miš". Ulica je konačno, uz određene nedostatke, puštena u promet 19. srpnja. Javnost tada nije dobila obavijest, a tjedan dana kasnije ni odgovore na pitanja koja su iza sebe ostavili devetomjesečni radovi.

- Nakon objave članka, oglasili su se iz gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, koji vodi projekt, sa šturim odgovorom kako će "sve o visini, iznosu i načinu naplate penala biti poznato tek nakon konačnog završetka radova." -