Stigao nam je novi primjer astronomskih cijena taksi prijevoza od Zračne luke u Zemuniku do Zadra. Ovaj put javio nam se čitatelj koji je jučer putovao iz Amsterdama za Zadar, uz presjedanje u Münchenu.

- Čekajući polijetanje u Zračnoj luci u Münchenu htio sam rezervirati taxi prijevoz od Zračne luke do Zadra, Poluotoka ili Gaženice. Brzo sam odustao kad sam vidio cijenu prijevoza kod jednog od jeftinijih taxi prijevoznika. Pogledajte privitak planirane rezervacije koja nije ostvarena. Mislim da nikakav komentar nije potreban jer naplatiti 430 kuna za oko 8 kilometara prijevoza, odnosno 53.75 kuna po kilometru, je teška pljačka nas domaćih i pogotovo gostiju. Nadam se da gosti više neće doći u naš lijepi grad, tako da i oni čudni ljudi, što su ga u posljednje vrijeme naselili, izgube posao i odsele iz našeg grada, poručio je čitatelj čiji su podaci poznati redakciji.

Ovo je jedna u nizu pritužbi putnika sa zadarskog aerodroma i negativnih slika u javnosti za koje su krivi pojedini taksisti. Dosadašnji rekord naplate prijevoza od aerodroma do Zadra premašio je nevjerojatnih 800 kuna. No cijene su potpunosti deregulirane od strane resornog ministarstva i taksisti time imaju pravo sami određivati koliko će koštati njihove usluge. Kao opravdanje za legalno "deranje" turista često ističu visinu parkirališne pretplate na aerodromu, no ona iznosi 6.000 kuna godišnje, odnosno 500 kuna mjesečno. Iznos je to koji podmire kroz jednu vožnju po nerealnim cijenama, kakva je bila ponuđena i našem čitatelju. On se, srećom, na vrijeme raspitao i pronašao drugi prijevoz do Zadra.