Zadarska bolnica ponovno će postati nastavna baza za studente Medicinskog fakulteta u Splitu, a zadarskim specijalistima otvara se mogućnost poslijediplomskog doktorskog studija u Splitu.

Rezultat je to dogovora na jednom od dva sastanka u ravnateljstvu zadarske bolnice s izaslanstvom splitskog fakulteta koji sve više sustiže Medicinski fakultet u Zagrebu. S tim da su Splićani napravili korak više te su uveli nastavu na engleskom jeziku koji bi se koristio i prilikom praktične nastave i slušanja određenih kolegija u Zadru.

Opća bolnica Zadar sklopila je ugovor o suradnji s Medicinskim fakultetom u Splitu u vrijeme kada je ravnatelj bio dr. Dario Nakić. Ta suradnja je zamrla od 2016. godine te su dr. Nakić i dr. Neven Birkić otišli prvi u Split kako bi reaktivirali ugovor. Nakon toga je vodstvo Medicinskog fakulteta iz Splita bilo u Zadru. Na tom su sastanku dogovorili kako bi se ta nastavna baza proširila s urologije, infektologija, oftalmologije i interne na područje ORL - otorinolaringologije te anesteziologiju.

Ispred Medicinskog fakulteta bili su dekan, prof.dr.sc. Zoran Đogaš, prof. dr. sc. Mirna Saraga - Babić, prodekanica za znanost, prof. dr. sc. Ante Tonkić, prodekan za nastavu, izv. prof. dr. sc. Katarina Vukojević, prodekanica studija Dentalna medicina, prof. dr. sc. Darko Modun, prodekan studija Farmacija, doc. dr. sc. Joško Božić, prodekan studija Medicina na engleskom jeziku, izv. prof. dr. sc. Renata Pecotić, predsjednica Povjerenstva za nastavu i dr. sc. Marijan Saraga, redoviti profesor u trajnom zvanju. Domaćini su uz ravnatelja Željko Čulinu bili dr.med., Neven Birkić, dr.med., pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, doc.dr.sc. Dario Nakić, dr.med., pročelnik Službe za interne bolesti, prof.dr.sc. Boris Dželalija, dr.med., Odjel za infektologiju, prof.dr.sc. Suzana Konjevoda, dr.med., voditelj Odjela za oftalmologiju, dr.sc. Tomislav Sorić, dr.med., voditelj Odjela za urologiju i mr. Jakov Mihanović, voditelj Poliklinike Službe za kirurgiju.

Politika zadarske bolnice je sve veća upućenost na splitski fakultet i njihov poslijediplomski studij gdje bi zadarski specijalisti stjecali zvanje doktora znanosti. Jedno vrijeme je zadarska bolnica imala suradnju s Medicinskim fakultetom u Osijeku gdje je skupina zadarskih specijalista doktorirala. Među njima je bio i dr. Nakić.