ZADAR- Šest mjeseci trebalo je ravnatelju zadarske bolnice dr. Željku Čulini da napravi izbor voditelja pojednih odjela, među kojima je Hitni bolnički prijem kojeg je privremeno vodio njegov zamjenik dr. Edi Karuc, ujedno voditelj Odjela za anesteziologiju i intenzivnog liječenja.

Može on toga još, kazao je ravnatelj bolnice u neformalnom razgovoru na naše pitanje odgovornosti kojih na sebe preuzima preopterećen liječnik. Na naš upit kad će izbor po javnom natječaju objavljenom u siječnju, ravnatelj Čulina je  prije mjesec dana mudro odgovorio: sve funkcionira. Prošlog tjedna smo isto pitanje postavili predsjedniku Upravnog vijeća bolnice, a dr. Zoran Škrgatić je dao diplomatski odgovor.

- Mislim da je izbor u završnoj fazi, ali to je u nadležnosti ravnatelja. Ćutim da će odluka biti donesena vrlo brzo i ni najmanje ne sumnjam da će ravnatelj donijeti najbolju odluku za bolnicu, najavio je Škrgatić.

I jutros slučajno doznajemo kako je ravnatelj prije dva dana napravio izbor uz suglasnost pročelnika za internu službu, dr. Darija Nakića. Natječaj se otegao zbog pitanja tko će biti voditelj Odjela za koronarnu skrb za što su se natjecala dvojica kandidata. Izbor je pao na kardiologa dr. Jogena Patrka koji je i do sad bio voditelj.

Za ostala radna mjesta na natječaju je bio po jedan kandidat. Za voditelja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, najosjetljivijeg odjela imenovan je kirurg dr. Nediljko Jović. Prva voditeljica OHBP-a je bila hiperaktivna liječnica dr. Melanija Ražov. Kada je ona postala postala šefica Odjela za gastroenterologiju, ravnatelj bolnice je za vršitelja dužnosti imenovao je dr. Karuca. Novi voditelj odjela za kliničku radiologiju postao je dr. Damir Kasap. Dosadašnji voditelj tog važnog odjela dr. Duško Dubroja nije se javio (zbog odlaska u mirovinu), a mandat mu je ovaj mjesec istekao.

Za voditelja dnevne bolnice interne izabran je dr. Zvonimir Matak.