Zadarska policija izvršila je prvo uhićenje lopova koji je za krađe koristio blokator, tzv. đamer. Riječ je o uređaju za ometanje signala u svrhu blokiranja daljinskog zaključavanja vozila.

Uz pomoć prikupljenih saznanja od građana, policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Zadar priredili su jučer klopku na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Akcije Maslenica. Oko 12 sati u pokušaju blokiranja zaključavanja vozila zatečen je 52-godišnjak sa zagrebačkog područja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 52-godišnjak je doveden u vezu s nizom krađa na parkiralištima zadarskih trgovačkih centra na koja se dovozio u različitim vozilima.

Sumnjiči ga se da je 29. lipnja oko 12 sati u Ulici Akcije Maslenica onemogućio 46-godišnjeg vlasnika osobnog vozila BMW (KA) da zaključa vozilo, te potom iz novčanika u pretincu vozila otuđio velik plijen - 43 tisuće kuna, 1500 britanskih funti i tisuću eura.

Na isti način i na istom parkiralištu 13. srpnja oko 10 sati onemogućio zaključavanje vozila Mercedes (ZG) u vlasništvu 51-godišnjaka te potom došao do vozila, gdje je ispreturao stvari, ali ništa nije pronašao.

Nadalje, policija ga sumnjiči da je 18. srpnja oko 12 sati na parkiralištu u Ulici Bleiburških žrtava u Zadru, ponovno uporabom blokatora za ometanje signala, onemogućio zaključavanje Mercedesa (ZD) 65-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio 4 200 eura, 100 američkih dolara i 900 KDM.

Na opisani način, 52-godišnjak je sebi pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 100 tisuća kuna, a kod njega je pronađen uređaj za ometanje signala pri zaključavanju vozila i dio otuđenog novca, koji su mu oduzeti.

Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.