Udruga branitelja proizvođača "Panonija" organizira sajamsku manifestaciju gospodarskog, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera "Zeleno i Plavo Turneja 2019".

Radi se o manifestaciji na kojoj se okupljaju mali proizvođači domaćih proizvoda proizvedenih na tradicionalan i ekološki prihvatljiv način iz svih dijelova Lijepe Naše, a ove godine dolazi u Šibenik, Zadar i Pulu. Sajam domaćih proizvoda nalazit će se na zadarskoj rivi od 3. do 8. kolovoza.

"Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih hrvatskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju i druge regije. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće, po kojima je postala prepoznatljiva.