U utorak će Općina Bibinje i INA obaviti službenu primopredaju nekretnine od 16 tisuća metara četvornih  čiju je prodaju početkom 2018. godine oglasila ta nacionalna naftna kompanija a kupila ju  je Općina Bibinje.
Radi se o nekadašnjoj punionici i skladištu plina na području Bibinja, u blizini famozne željezničke pruge. Da bi kupila tu nekretninu za 8 milijuna kuna, Općina Bibinje je uzela kredit. Za to su dobili jednoglasnu podršku Općinskog vijeća.
Što će biti buduća namjena tog kompleksa koji otvara novu dimenziju razvojnim projektima Bibinje? Privremeno će to biti reciklažno dvorište - Bibinjcima na ruku a Općina Bibinje neće plaćati najam prostora na području nakadašnje tvornice Poliklem za reciklažno dvorište koje se planira raditi kroz EU projekt na području kraj kamenoloma.

Do tada će arhitekti ponuditi svoja idejna rješenja na natječaju, prvom kojeg planira provesti općinska vlast. Iz sam općinske vlasti doznajemo kako bi se na toj lokaciji mogla izgraditi nova zgrada općine s javnim trgom i komercijalnim sadržajima preko kojih bi se vraćao novac uložen u taj značajan prostor. Konačnu riječ o namjeni tog prostora trebali bi imati sami mještani Bibinja.

INA je u Bibinjama prodavala još dvije nekretnine za koje nitko nije iskazao interes . U istoj Ulici Petra Krešimira IV prodavalo "skladište - poslovnu zgradu, objektu i zemljište" na 4.749 kvadrata a početna početna cijena je bila 181.770 eura. Prodavala se i jedna trošna kuća u Sorićima na 641 kvadrat za 175.882 eura