Bruna Esih je nova/stara predsjednica Neovisnih za Hrvatsku, objavljeno je na Facebook stranici zadarskog ogranka Neovisnih za Hrvatsku. Na skup u Višnjiku jutros novinari i snimatelji nisu bili propušteni, no predsjednica stranke koja u svom imenu ima i ime Zlatka Hasanbegovića uoči početka je rekla kako njezin dojučerašnji suradnik radi na pokušaju nezakonitog preuzimanja stranke.

Ministarstvo uprave mora donijeti odluku koji je sabor legalan, a onda će ona kao predsjednica postupiti u skladu sa svojim ovlastima "jer je ovdje potpuno jasno da se radi o nezakonitom preuzimanju stranke".

Niti jedan stranački sabor ne može se održati ako nema kvoruma, a saboru u Zadru prisustvuje pet od šest županijskih organizacija, rekla je, kao i to da druga strana nije prihvatila poziv na sastanak.

- Apsolutno tvrdim da je ovo jedini koji je legalan i statutaran. Delegati za Zagreb odabrani su netransparentno, meni kao predsjednici nikad nisu dani na uvid iako sam pisala više dopisa, što Predsjedništvu, što glavnom tajniku stranke. Mene se apsolutno isključilo iz tog procesa i procedura da mi svi dokumenti budu dostupni. Činile su se tu i neke druge stvari za koje ćemo saznati u doglednom vremenu, tvrdi Esih.

Politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku (NHR) Zlatko Hasanbegović izjavio je u ponedjeljak da je sabor NHR-a u Zadru protustatutaran i da članovi Predsjedništva koji su se okupili u Zagrebu odbijaju sudjelovati u "bezumnom samoubilačkom potezu" predsjednice NHR-a.