Jučer, iza 13 sati dogodila se pomorska nesreća u kojoj je teško stradala državljanka Slovenije kojoj se u zadarskoj bolnici bore za život, doznalo se u PU zadarskoj

Iz Ministarstva mora dobili smo izvještaj  u kojem se opisuje događaj:

Iz sjevero-istočnog dijela zadarskog arhipelaga, kod Tri sestrice, nedaleko otoka Rivanj i Sestrunj jučer, 20. srpnja u 13.43 sati službenici MRCC Rijeka su, putem Obalne radio postaje, zaprimili dojavu od K.M., voditelja te ujedno vlasnika jedrilice Soul mate, o teškoj ozljedi njegove supruge, S.M.

Zatraženo je da se organizira medicinski prihvat ozljeđene u Viru, kamo je već plovio brodskim tenderom u trenutku dojave. Službenici MRCC Rijeka odmah su angažirali djelatnike Hitne medicinske pomoći, koji su ozljeđenu u 14.30h preuzeli u Viru u daljnje postupanje prema Općoj bolnici Zadar. O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Zadar i Pomorska policija Zadar, čiji su službenici obavili očevid na jedrilici i brodskom tenderu te uzeli izjavu supruga ozljeđene, koji je izjavio kako se njegova supruga ozljedila prilikom pada s plovila u more, pri čemu je zadobila ozljede od pogonskog vijka. Detalji o ovoj pomorskoj nesreći dalje će se komunicirati iz nadležnosti Policijske uprave Zadarske, upućuje glasnogovornik David Radaa.

U policiji su nam rekli da informaije tražimo od Lučke kapetanije koja provodi istragu. Njihove informacije, proslijeđene preko Ministarstva mora, drugačije su nego iz PU zadarske gdje su rekli da je žena ispala iz gumenjaka dok iz Lučke kapetanija navode da je u pitanju jedrilica. U cijeloj vijesti nedostaju odegovori na pitanje kako je došlo do pada u čemu treba ispitati ženu koja je životnoj opasnosti.