Gotovo mjesec dana otkada je Županijska skupština zaustavila prodaju zgrade stare Poliklinike po cijeni od 15,1 milijuna kuna, nema novosti oko izrade nove procjene tržišne vrijednosti nekretnine.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Zoran Škrgatić rekao nam je kako još čeka naputak i smjernice iz Županije.

- Uvijek smo radili po protokolu. Ako nam Županija da naputak da idemo u novu procjenu, mi ćemo to napraviti, rekao nam je dr. Škrgatić.

Kako doznajemo iz neslužbenih izvora, do zastoja je došlo zbog prebacivanja loptice među županijskim odjelima i odborima. Nitko kao svoju odgovornost ne vidi davanje potpisa na ovo rješenje.

Neslaganja oko prodaje nekretnine na Kolovarama izašla su na vidjelo na Županijskoj skupštini 24. lipnja kada je upravo drastičan pad cijene s 26.491.070 na 15.160.000 kuna bio glavni razlog prekida sjednice. Suglasnost Zavodu za javno zdravstvo, kao vlasniku nekretnine, nisu htjeli dati niti pojedini HDZ-ovi vijećnici koji se, zajedno s oporbom, nisu složili s procjenom sudskog vještaka građevinske struke Marija Kalmete.

U tu se procjenu nekretnine, čija je buduća namjena hotel, išlo nakon dva propala natječaja rađena po tržišnoj cijeni iz 2012. godine. Kompleks izgrađen 40-ih godina prošlog stoljeća, u kojem je do preseljenja u Polikliniku radila županijska zdravstvena ustanova, sastoji se od poslovne zgrade i zemljišta, sveukupne površine 1.090 m2.