Bivši policajac i svjetski prvak u jiu-jitsu, 44-godišnji Zadranin Vedran Ikić, danas je na Općinskom sudu u Zadru dobio godinu i 6 mjeseci bezuvjetne kazne zatvora zbog pomaganja preminulom bjeguncu Denisu Paraću.

Ikić je tako proglašen krivim za počinjenje kaznenog djela protiv pravosuđa - pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. Parać je devet godina robijao zbog pljačke novca u vozilu Dalmatinske banke, a sumnjičilo ga se i za napad na vozilo odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu. Za njim je od jeseni bila raspisana tjeralica zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te izrade i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela.

U razdoblju od 13. studenog 2018. do 6. travnja 2019. godine, Ikić je Paraću dao na korištenje svoj motocikl marke Yamaha kao i pripadajuću motorističku kacigu, a sve to kako bi ovaj prekrio svoj identitet, odnosno lice tijekom skrivanja od policije i bijega od patrola. U noći 5./6. travnja Parać je, nakon druženja, sjeo za taj motocikl te poginuo u prometnoj nesreći u Ulici Hrvatskog sabora.

Prilikom izricanja presude, sutkinja Danijela Zubčić Poljak rekla je kako je tužiteljstvo, odnosno Općinsko državno odvjetništvo, uspjelo dokazati ove navode te da je izrečena kazna primjerena. Ikiću je uz nepravomoćnu presudu izrekla i mjeru produljenja istražnog zatvora u kojem se nalazi od početka svibnja. On je stoga danas u lisicama vraćen iza rešetaka, a protiv ove odluke kao i nepravomoćne presude ima mogućnost žalbe preko odvjetnika Branimira Zorice, koji nije bio prisutan na izricanju presude.