Bez pompe i najave za javnost jutros je za promet otvoren Put Stanova, u čiju je rekonstrukciju uloženo 7 milijuna kuna.

To ne čudi jer investitor, Grad Zadar, nije ponosan na radove, no ipak su mogli obavijestiti javnost i stanare da su napokon nakon devet mjeseci dočekali njihov završetak. Splitski Cestar, s podizvođačem Frantom Zadar, dva puta je probio rokove pa su tako radovi na 500 metara dionice zakoračili duboko u turističku sezonu.

Prije puštanja u promet, pregled prometnice izvršili su nadležni iz gradske uprave i PU zadarske koja je dala suglasnost. Kako doznajemo, uočena su dva manja nedostatka oko prometne signalizacije i ona će biti ispravljena u roku od nekoliko dana.

Unatoč tome što su ograda i građevinska tabla skinute, na terenu smo danas zatekli dva parkirana bagera, ali i kritike prolaznika na izgled prometnice. "Za ovo im je trebalo devet mjeseci?!", čude se građani. Od gradonačelnika Dukića zatražili smo komentar na rezultate radova, kao i iznos penala koje je najavio u ljutitoj objavi za medije. Odgovor ćemo objaviti čim pristigne.