U utorak u 22.15 sati u Kožinu, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zatekli su 22-godišnjaka kako upravlja Fiatom (ZD) prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Mladi vozač doveden je prvo u prostorije policije, a potom je jučer uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog sud u Zadru. Kako doznajemo, sudac mu je zbog bogatog dosjea odredio zadržavanje u pritvoru u trajanju od 10 dana. Naime, 22-godišnjak, koji nikad nije položio vozački ispit, skupio je nevjerojatnu brojku od 50 prekršaja, od čega je 10-ak puta bio izravno zatečen za volanom.

Zadarska policija je u prometnom prekršaju zatekla još dvojicu vozača. Sinoć u 22.10 sati u Gračacu, na DC-27, zatečen je 62-godišnji vozač kako upravlja VW Golf-om (BIH) u vidno alkoholiziranom stanu, a alkotest je odbio. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja.

U 23.50 sati na DC-106 u Pagu, zatečen je 28-godišnji državljanin Njemačke kako upravlja Toyot-om (ZD) pod utjecajem alkohola od 1,62 g/kg, a kod istog su policijski službenici prilikom kontrole u prometu pronašli i manju količinu marihuane. Vozač je uhićen, te će uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti priveden na Prekršajni odjel nadležnog suda, dok mu je zbog posjedovanja droge izdan prekršajni nalog.