Sindikat prometa i veza (sindikalna podružnica "Liburnija") na čelu s povjerenikom Marinom Sikirićem uputila je priopćenje medijima zbog velikog interesa javnosti o nastavku sindikalnih akcija koje su započele tijekom travnja i svibnja ove godine. Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

- Akcije su polučile odredene rezultate u smislu da su široj javnosti, upravi Društva te Gradu Zadru kao vlasniku obznanjeni zahtjevi za rješavanjem problema radnika u „Liburnija" d.o.o Zadar. 

Uprava Društva poduzela je određene korake u komuniciranju sa Sindikatom u cilju rješavanja zahtjeva radnika koji se odnose na povećanje materijalnih prava i uvjeta rada.
Imajući u vidu specifičnu povezanost turističke sezone s javnim prijevozom, te realizaciju nabave novih vozila financiranih iz EU fondova, vodstvo sindikata u suglasju s članovima sindikata donijelo je odluku o odgađanju sindikalnih akcija do mjeseca rujna ove godine.
Slijedom odluke Grad Zadar kao većinski vlasnik „Liburnija" d.o.o. pristao je na nastavak pregovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora. 

Ističemo činjenicu da u ovom trenutku Hrvatskoj nedostaje oko 5000 profesionalnih vozača. Uvjereni smo da je odgovornima u Gradskoj Upravi stalo do kvalitete i dostupnosti javnog prijevoza, te da neće ignorirati problematiku ove vrste na tržištu rada. Podsjećamo na primjer Splita, Dubrovnika i Rijeke, gdje su Uprave prijevoznika bile primorane ukidati i reducirati javni prijevoz zbog nedostatka radne snage. 

Odgađanjem akcija poručujemo da smo odgovoran i korektan partner u pregovorima, ali isto tako očekujemo rješavanje radničkih zahtjeva u cijelosti, najkasnije do kraja ove godine. Vodstvo sindikata zahvaljuje radnicama i radnicima Liburnije, kao i široj javnosti na potpori te smo uvjereni u pozitivni ishod i rješavanje dugogodišnjih problema radnika. 

Također, potrebno je naglasiti iznimnu potporu od strane predsjednika sindikata gosp. Stjepana Lisičaka te Ureda SSSH Zadar na čelu sa gosp. Vedranom Uranijom kao pravnim zastupnikom.

SINDIKAT PROMETA I VEZA
SINDIKALNA PODRUŽNICA „LIBURNIJA"

Sindikalni povjerenik: Marin Sikirić