Gradonačelnik Branko Dukić danas je na radnom kolegiju donio odluku o nabavci radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola na području Grada Zadra.

Svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj, sukladno novom Zakonu o udžbenicima, u školskoj godini 2019./2020. dobit će besplatne udžbenike na teret državnog proračuna. No to ne vrijedi za pripadajuće radne bilježnice, pa je Grad Zadar donio odluku kojom će se rasteretiti tog troška roditelje sve djece na području grada:

- Obećao sam da ćemo gdje god i koliko možemo pomagati mladim obiteljima. Tako već nekoliko godina sudjelujemo u sufinanciranju udžbenika i radnih bilježnica onima koji su ostvarivali pravo na dječji doplatak. S obzirom na to da država u potpunosti financira nabavku udžbenika Grad Zadar će iz gradskog proračuna svim učenicima osnovnih škola u Zadru osigurati besplatne radne bilježnice. Vjerujem da ćemo time razveseliti roditelje i olakšati im financijski teret koji ih dočeka s prvi danima školske godine, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić.

Radne bilježnice nabavit će se preko škola koje učenici pohađaju pa roditelji imaju brigu samo o omotima i, naravno, torbi i priboru.