Mjesec dana od otvaranja ponuda, donesena je očekivana odluka o odabiru izrađivača glavnog i izvedbenog projekta za drugu fazu dogradnje glavne stajanke Zračne luke Zadar.

Posao, procijenjen na 1,5 milijuna kuna, dobila je dubrovačka tvrtka Trames koja je za izradu projektne dokumentacije zatražila 1.095.000 kuna. Protiv te odluke, koju je jučer potpisao direktor aerodroma Josip Klišmanić, drugi ponuditelj, zagrebački Aking, ima pravo žalbe u roku od 10 dana. Mogućnost žalbe tijekom trajanja natječaja u dva je navrata iskoristio odabrani Tramis. Državna komisija odbijala je njihove primjedbe, ali su Dubrovčani time dobili dodatno vrijeme, tijekom kojeg su vršene izmjene natječajne dokumentacije.

Zadatak je u roku od tri mjeseca projektirati 2. fazu koja obuhvaća dogradnju glavne stajanke južno od postojeće stajanke i rekonstrukciju i dogradnju staze za vožnju „K", a sve prema idejnom projektu, lokacijskoj dozvoli i prema glavnoj studiji razvoja Zračne luke Zadar. Tijekom potpisivanja tripartitnog sporazuma, direktor Klišmanoić objasnio je kako kako će nakon završetka ove faze Zračna luka Zadar moći primati četiri ili pet puta više zrakoplova od sadašnjih četiri do pet u jednom satu.