U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 23-godišnjeg hrvatskog državljanina i državljanina Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Kako je priopćio DORH, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 17. srpnja oko 00,30 sati na području Općine Kolan (kupalište Katerelac), u svrhu daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu i u automobilu kojeg je koristio kao taksi vozač, držao jednu PVC vrećicu u kojoj je bilo dvanaest tableta opojne droge ecstasy, nepravilnog oblika, zelene boje s logom "Darth Vader". Ta se droga nalazi na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga tetrahidrokanabinola. Osumnjičenik je dragovoljno predao navedenu drogu policijskim službenicima. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega.