Nakon što je objavljeno kako je poništen natječaj za ravnateljsko mjesto u Narodnom muzeju i to iz razloga na kojeg je mjesecima ukazivao vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, on začudo nije likovao povodom dobivene političke bitke. Mediji još nisu dobili priopćenje u čemu su vijećnici Akcije mladih brzopotezni.

Ako ispune uvjet, mi odlazimo iz Županijske skupštine, znakovit je bio Pupić Bakrač u poruci. Uvjet kojeg su vijećnici AM preko posrednika postavili županu Božidaru Longinu, kojem ne daju mira, je odlazak Renate Peroš s ravnateljskog mjesta. Vodi li poništenje drugog natječaja prema ispunjenju tog zahtjeva oporbenih vijećnika, teško je reći. Osobito jer vijećnici Akcije mladih nisu iz Županije dobili nikakvu informaciju o tome da će se baš zbog akcije Pupića Bakrača poništiti natječaj. Niti kada je on na tu temu lamentirao na prošloj sjednici Županijske skupštine, održane nakon što je Upravno vijeće donijelo odluku o poništenju natječaja koja je tek jučer objavljena.

No smjena Renate Peroš nije jedini uvjet koji je postavljen županu Longinu. I taj je poznat javnosti jer ga je Pupić Bakrač "opjevao" u svojim priopćenjima - to su turski koncesionari u Gaženici. Tražimo njihov odlazak kao i odlazak ravnatelja Lučke uprave Zadar Roberta Škifića, a zna se iz kojih razloga to tražimo, kazao nam je Pupić Bakrač u telefonskom razgovoru. Ribarski inspektor ponavlja kako njemu politika nije cilj nego sredstvo da se upozori na konkretne pojave i ljude na pozicijama moći i vlasti koji štete interesima lokalne zajednice.

- Nije me briga za stolice i ne želim vlast, već državu u kojoj će prošlost biti ljudi poput Renate Peroš, Lovre Kušćevića i sličnih, i u kojoj će se uspostaviti novi standardi u upravljanju. Ako se na nacionalnoj razini preuzima moralna i politička odgovornost, koja je rezultirala smjenom brojnih ministara, onda je to napokon moguće i na lokalnoj razini.

Iz tog razloga vijećnici Akcije mladih svoje su djelovanje iz Gradskog vijeća prebacili na Županijsku skupštinu. Ako tamo uspiju - vratit ćemo se u Gradsko vijeće, poručio je Pupić Bakrač ističući kako će se o svemu ubrzo očitovati i kroz priopćenje za medije. U njemu će nakon poništenja natječaja za izbor ravnatelja Narodnog muzeja pozvati predsjednicu Upravnog vijeća Marinu Dujmović Vuković i ostale članove da podnesu ostavke zbog očigledne nestručnosti i štete koja je napravljena muzeju.