ZADAR- Završen je podmorski i nadmorski obalni zid šetnice, najnovija je vijest s gradilišta na kojem splitska tvrtka Akropolis radi na uređenju obalnog zida. Na njega se postavlja brački kamen kojim će se obložiti i šetnica čije uređenje sad slijedi.

Da to nije jednostavan posao nakon što su uklonjene tone taloga s tog dijela uvale uz Branimirovu obalu, govore i stručni nazivi građevinskog postupka koji prate fotografije.
Njih je od izvođača radova dobila Županijska lučka uprava koja nam ih je proslijedila kao prigodni izvještaj za javnost.

Malo je stručan, ali razumljiv: betoniranje obalnog podmorskog zida, planiranje posteljice i blokova čuvara, izrada posteljice i montaža blokova čuvara, postavljanje i i fugiranje kamenih obložnica obalnog zida, doprema kamenih obložnica i poklepnica, izrada revizionih okana oborinske kanalizacije, postavljanje PEHD cijevi oborinske kanalizacije. Nove cijevi bit će spoj na crpnu stanicu Jazine s većim profilom nego prije.

U sklopu završenog uređenja obalnog zida uvale Jazine ugrađena je i nova komunalna infrastruktura. Kada građevinari završe posao, očekuje se i povratak starih palmi.