Turneja pobjedničkih filmova s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala nastavlja putovanje Hrvatskom! Treća lokacija u 2019. godini je otok Silba gdje će, u sklopu čijeg "See 10. SEA" programa, u dvije programske večeri 17. i 24. srpnja, biti prikazano četiri filma.

U srijedu, 17. srpnja na rasporedu su filmovi Meso, redatelja Elvisa Lenića i Pusti Dobre, pusti, redateljice Vlatke Vorkapić s početkom u 21 sat, na otvorenom ispred škole.

Meso Elvisa Lenića dokumentarac je o istarskim običajima svinjokolje, a na 16. LFF-u osvojio je nagradu žirija, nagradu za najbolji regionalni film i nagradu za najbolji dizajn zvuka kojega potpisuje Martin Semenčić. Pusti Dobre, pusti, "mediteranska komedija" Vlatke Vorkapić, osvojila je srca i nagradu publike 16. LFF-a.

Na istoj lokaciji već iduću srijedu, 24. srpnja u 21 sat, bit će prikazan film Patrola Uran, redatelja Lovre Mrđena koji je simpatičnom crticom s izviđačkog zimovanja na Liburniji osvojio nagrade za najbolju režiju i montažu (Helena Kanini Kiiru), i film Majči, mladog i nagrađivanog redatelja Josipa Lukića koji je na 16. LFF-u nagrađen posebnim priznanjem žirija.

Ulaz na projekcije je besplatan.