Ovih dana donesena je presuda na Općinskom sudu u Zadru za obiteljski sukob pod utjecajem alkohola koji se dogodio u Rašteviću u rujnu prošle godine.

Do sukoba je došlo kada se D.B. te večeri vratio u kuću oko 21,30 sati, želeći ići spavati. U kuću je došao njegov brat te mu rekao "p**** ti materina, izađi iz kuće, ovo je materino". Isprovociran, popeo se na kat, prišao bratu kojeg je zatekao ispred njegove sobe te ga gurnuo niz stepenice i udario šakom u predio lijevog ramena. Nakon što se spustio u prizemlje ispred ulaznih vrata došao je njegov sinovac L.B. koji ga je odgurnuo i više puta šakom udario u predjelu lijeve strane lica, govoreći da će "sad vidjeti s kim ima posla". D.B. se, ne želeći se tući, odmaknuo od njega, no on ga je potom udario nogom u predio desne strane grudi. Iza toga L.B. je otišao u svoj osobni automobil iz kojeg je uzeo palicu, nakon čega je ušao u svoju sobu i zaključao vrata. D.B. je na sudu izjavio da je u dobrim odnosima s svima, među ostalim i s drugim okrivljenikom, ali problem vidi u bratu koji je stalno pod utjecajem alkohola i koji lupa po kući, pjeva, a kad ga vidi govori mu razne pogrdne riječi.

Obranu L.B. u kojoj kaže da nije točno da je strica udario šakom u glavu, Sud nije prihvatio budući je u tom dijelu prihvatio iskaz drugookrivljenika čiji su navodi, po ocjeni suda, jasni i uvjerljivi.

Oba su okrivljenika počinila prekršaj kažnjiv po Zakonu o zaštiti nasilja u obitelji, te kažnjeni novčanom kaznom od 1000 i 1300 kuna. Budući da se u novčanu kaznu uračunava i vrijeme uhićenja za oba se okrivljenika ona smanjuje za 300 kuna. Platiti će ju još manje ukoliko u zadanom roku od dva mjeseca uplate dvije trećine kazne, pri čemu će se smatrati da je ona u cjelini uplaćena.