Nakon saslušanja sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru pustio je jučer na slobodu 28-godišnjaka i 29-godišnjaka, aktere nedjeljnog incidenta u ugostiteljskom objektu Butler Grill&Cocktails Garden.

Time nije prihvaćen prijedlog PU zadarske za određivanje mjere opreza zadržavanja u pritvoru. Na snazi je ostala zabrana približavanja objektu koju u roku od osam dana mora produžiti sud.

Prema službenom policijskom izvještaju, dvojac je u nedjelju oko 12.30 sati u alkoholiziranom stanju došao u ugostiteljski objekt na Obali kralja Tomislava u Zadru te narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način. Naime, 28-godišnjak je odmah po dolasku u objekt počeo urinirati po terasi čime je vrijeđao moralne osjećaje gostiju i zaposlenika, a potom je nastavio s narušavanjem vrijeđajući zaposlenika raznim pogrdnim riječima.

Narušavanje se nastavilo tako što im je prišao 37-godišnji vlasnik te ih upozorio i pokušao smiriti, na što su se obojica oglušila i nastavila s verbalnim vrijeđanjem vlasnika i zaposlenika, a potom je došlo i do međusobnog fizičkog sukoba između njih, uslijed čega je oštećen i inventar ugostiteljskog objekta.

Vlasniku kafića optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira uručen je redovnim putem, dok su dvojica izgrednika zbog naročito drskog ponašanja jučer izravno privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Protiv 28-godišnjaka podneseni su i optužni prijedlozi zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana te zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije. Kako su nam rekli očevici, upućene pogrdne riječi temeljile su se na srpskoj nacionalnosti zaposlenika.

Kako doznajemo, 28-godišnjak je sin poznatog zadarskog poduzetnika, dok je 29-godišnjak zaposlen kao vozač Hitne medicinske službe. Obojica Zadrana policiji su poznata od ranije po prekršajima iz domene narušavanja javnog reda i mira, ali i izazivanjima prometnih nesreća. Ovu nedjelju obojica su napuhala oko 2 promila alkohola u krvi, a iz sukoba su izašli s lakšim tjelesnim ozljedama.