ZADAR - Prošlog vikenda na ogradi Marine Zadar pojavile su se tri istovjetne, ali zbunjujuće reklame. One upućuju na Crodux Marinu Zadar koja ne postoji. Iz putokaza se može iščitati i da je u marini ugostiteljski objekt koji nudi specijalitete koji nemaju veze s morem na zeleno obojanoj plastici, što je vrlo neprimjereno.

Za svaki reklamni pano koji je okrenut prema javnoj površini, suglasnost treba dati nadležna služba Odjela za komunalne poslove. Na novinarski upit dobili smo odgovor: Komunalni redar uočio je jučer u redovnoj ophodni reklame i odgovornima naložio uklanjanje. Rješenje o uklanjanju bit će uručeno danas, najavljeno je u odgovoru iz gradska uprave.

Ostaje otvoreno pitanje što je to Crodux Marina Zadar budući da nije riješena koncesija nad marinom koju je prije 30-ak godina izgradio Tankerkomerc. Natječaj kojeg je po odluci Vlade raspisalo Ministarstvo mora, ovih dana ulazi u petu godinu svog postojanja i nema više zakonskih a niti sudskih prepreka da se on poništi ili da se izabere najpovoljnija ponuda. Stoga smo postavili još jedan upit ministru Olegu Butkoviću na koji ne očekujemo odgovor.

Nema sumnje da je taj natječaj, objavljen 31. srpnja 2014. godine, osim što obara sve rekorde trajanja i nevažeći obzirom na dokumentaciju koja se u protekle četiri godine izmijenila kao i uvjeti kod ponuđača.